De certificeringsprocedure is eenvoudig en de kosten zijn beperkt.
Een school vraagt per locatie per schooltype certificering aan door het invullen van een aanvraagformulier en het opsturen van een aantal documenten.
Certificering geldt voor twee schooljaren. Gedurende deze jaren mag de school de geregistreerde naam VECON BUSINESS SCHOOL en het bijbehorende logo gebruiken.
Naast eisen op het gebied van het curriculum worden ook eisen gesteld op het gebied van faciliteren van de betrokken docenten voor nascholing en voor het bijwonen en organiseren van netwerkbijeenkomsten. Een gedeelte van de ondersteunende website is alleen toegankelijk voor leden van de VECON. We gaan ervan uit dat docenten in economische vakken van een VECON BUSINESS SCHOOL lid zijn.
Controle vindt plaats door het bestuderen van de aanvraagformulieren en de gevraagde documenten, door tijdens netwerkbijeenkomsten met de docenten van de school te spreken en eventueel door een bezoek aan de school. Aan het einde van ieder jaar van certificering vindt evaluatie plaats, afhankelijk van het jaar d.m.v. formulieren of d.m.v. intervisie.
De eisen in het kort.
Onderbouw: 2 uur in de week het vak economie gedurende de totale onderbouw, 1 project waarin (bedrijfs)economie centraal staat, 3 extra onderdelen op het gebied van business/ondernemerschap.
Bovenbouw VMBO: 1 opdracht die te maken heeft met een organisatie en/of ondernemen, totaal 6 punten aan modules (waarvan minstens 1 kleine en minstens 1 grote module).
Bovenbouw HAVO/VWO: het vak m&o wordt aangeboden, totaal 7 punten aan modules (waarvan minstens 1 kleine en minstens 1 grote module).
Een uitvoerige beschrijving van de voorwaarden vindt u in het aanvraagformulier.
Het aanvraagformulier bestaat uit een aantal onderdelen:
Naast het invullen en digitaal versturen van de formulieren wordt ook verwacht dat u een aantal documenten per post verstuurd: